Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarstängt kontor oroar kommunledning

Sommarstängt hos statliga myndigheter oroar kommunen.

Kommunstyrelsens presidium – Leif Persson (S), Yvonne Oscarsson (V) och Lars Molin (M) – jämte kommunchefen Claes Rydberg uttrycker stark oro över planerna att stänga Försäkringskassans och Skatteverkets servicekontor under åtta veckor i sommar.

I en skrivelse till Försäkringskassan sätter de ord till sin oro.

"Ljusdals kommun uppskattar mycket den service som lämnas till våra medborgare vid ert servicekontor i Förvaltningshuset, Ljusdal. Kontoret utgör en viktig del den samhällsservice som skapar förutsättningar för ett gott liv i Ljusdals kommun. Det är vår uppfattning att den nuvarande verksamheten, och dess personal, utför ett bra arbete", heter det bland annat i skrivelsen.

Att hålla kontoret stängt i åtta veckor är alldeles för lång tid. Det skulle tvinga kommuninvånare att under den tiden ta sig till annan ort för att uträtta ärenden, inte minst svårt för de som nyligen beviljats asyl.

En stängning skulle också under den aktuella tiden innebära mycket extraarbete för kommunens reception, befarar kommunledningen.