Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarmord väntar på revyscen

Vi kan redan nu utlova ett sommarmord – lyckligtvis bara på scen.

Annons

Ljusdals Ungdomsteater håller sedan juletid på att memorera och repetera Agatha Christies morddrama Råttfällan (The Mousetrap) som innehar världsrekordet som det teaterstycke som spelats längst sammanhängande tid (London 1952-1974).

Ungdomsteatern ger fem föreställningar på Färilarevyn 8-10 augusti.

– Vi har tidigare spelat i Järvsö och Ljusdal. Nu är det Färilas tur. Vi åker runt eftersom vi kommer från olika delar av kommunen, säger Oscar Löfgren som tillsammans med Magnus Johansson leder ensemblen.

De som ska göra det på scen är Mona Andersson, Karin Fredholm, Karin Rask, Matias Jonsson, Jonas Söderlund, Tobias Wallin, Kalle Björk och Ronny Wallberg.

– Ett morddrama som det här är en inte så välrepresenterad genre. Det brukar vara mycket åt revyhållet. Så det här ska bli spännande, säger Kalle Björk.

Jonas Söderlund gillar de många personligheterna i Agatha Christies pjäs.

Råttfällan handlar om ett pensionat på den engelska landsbygden på 1950-talet. Det är första dagen för ägarna. De har tre rum bokade. Plötsligt kommer en oanmäld gäst efter en bilolycka. Det blir ett mord...

– ...och alla blir på något sätt misstänkta. En typisk Agatha Christie-handling, säger Jonas Söderlund.

Oscar Löfgren poängterar att det mitt i allt ändå finns en portion humor.

Närmare premiären måste Ljusdals Ungdomsteater komplettera förrådet av rekvisita för att få till den 1950-talsmiljö som pjäsen kräver.

– Vi får gå på secondhandaffärer och sedan fråga släkt och vänner, säger Mona Andersson.

Det blir mest en gång per helg som teatergänget träffas och övar.

– Men det blir intensivare arbete närmare premiären, säger Oscar Löfgren.