Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarlovet väntar

"Kockan ringer bara ut och terminen är nu slut" sjöng eleverna från Kilafors skola innan de gick på årets längsta rast. Hanebo kyrka var fullsatt till sista bänken när eleverna bjöd på sång och musik på skolavslutningen.

Högtidligt ringde kyrkklockorna och parvis gick eleverna i årskurs tre, fyra och fem in och satte sig i kyrkbänkarna. Många föräldrar och syskon väntade nyfiken på avslutningsmusiken, och de behövde inte bli besvikna.

Eleverna bjöd på traditionella sånger som Idas sommarvisa men även en specialgjord sång till läraren Anna-Greta. Från Gyllene Tiders låt Sommartider sjöng de "Anna-Greta hej, hej Anna-Greta. Du är den bästa fröken på vår jord". Några elever framförde musikstycken från piano, elgitarr, fiol och nyckelharpa och andra elever bjöd på en sång och dansshow. Alla elever fick varma applåder och många föräldrar förevigade skolavslutningen med kamerorna i högsta hugg.

Rektor Anders Wahlstedt valde att lyckönska barnen om ett skönt sommarlov:

- Ett sommarlov ska kännas oändligt, juni, juli och en bit av augusti. Nu ska ni busa, i alla fall mysbusa och framförallt vara rädda om er och vara kompisar. Jag vill att er sommar ska förgyllas med sol, bad, glädje och massor av glass för att ladda batterierna till vi ses till hösten.

På fredagen hade Kilafors skola fyra olika avslutningar, två i Hanebo kyrka för de yngre barnen och två i Segersta kyrka för de äldre eleverna.

Som avslutning sjöng alla eleverna en gemensam sång och den hann knappt ta slut förrän alla sprungit ut på kyrktrappen. Där blev ett kramkalas och Wilma Blomquist som just slutat fyran omfamnar läraren Anki Siriviö.

 

* Rektorn tyckte ni skulle sola, bada och äta glass, är det något du ska göra på sommarlovet?

- Ja, det ska jag. Kanske att vi åker till Skog och badar. Sen vet jag att moster Birgitta från Skåne kommer och en kusin med kusinbarn. Det ska bli roligt att träffa dem, säger Wilma Blomquist.

Fler klasskompisar anländer och tjejerna kramar varandra. I höst blir de femteklassare och de är lite förberedda vad som väntar då:

- Det blir mer engelska i då, men det blir roligt. Vi har börjat med att läsa och skriva några ord, säger Moa Nääs.

Men hösten får vänta ännu ett tag. Först väntar tio veckor långt sommarlov.