Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarjobb till alla i Hudiksvall: "Viktigt för ungdomar och deras framtid"

Det är populärt att söka sommarjobb hos Hudiksvalls kommun. Alla som söker får inte jobb, men alla som är behöriga ska få feriejobb.

Läs också: Väggmålningen blev deras sommarjobb

– Det är bra för oss att få kontakt med ungdomarna och det är viktigt för dem att få med en anställning i sitt cv. Det är viktigt för ungdomarna och deras framtid, säger Henrik Persson (S), ordförande för social- och omsorgsnämnden i Hudiksvall.

Läs också: Alla får sommarpraktik

Det är 266 ungdomar som är behöriga att söka feriearbete hos Hudiksvalls kommun i sommar, men hela 310 personer har sökt. Behöriga sökande är ungdomar som fyllt 16 år men ännu inte fyllt 18.

Jobben finns inom kommunens förvaltningar, som exempelvis äldreomsorgen, men också hos ett antal ideella föreningar som har särskilda sommaraktiviteter. Den som får en av feriejobben ska under tre veckors tid jobba 75 timmar.

Eftersom feriejobbet är en praktiktid ska det finns handledare som lär dem hur arbeteet ska utföras.

Läs mer: Sommarjobbet inledde studier till präst

– Det är viktigt att ungdomar får möjligheten att vara på en arbetsplats med allt vad det innebär, säger Henrik Persson.

Därför har social- och omsorgsnämnden bestämt sig för att skjuta till närmare en halv miljon kronor för att alla behöriga ska få sommarjobb.

– Vi har ju behov av att rekrytera och det här är ett sätt att bygga en rekryteringsbas, säger Henrik Persson (S)