Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarjobb ett lockbete

Uppsving för Vård- och omsorgsprogrammet.

Vård- och omsorgsprogrammet vid Slottegymnasiet har i år lockat rekordmånga elever till utbildningen. I år är 18 elever inskrivna att jämföra med förra årets nio.

– Vid uppropet var det bara tre, men sedan blev de nio. Att vi är dubbelt så många nu känns väldigt roligt, säger rektor Anna-Karin Zachrisson Larsson.

Hon menar att orsaken till den ökade populariteten beror på många faktorer.

– Kompisar är en viktig orsak till att man söker programmet. Tidigare elever är våra bästa ambassadörer. Vårt arbete med vård- och omsorgscollege börjar kanske också visa sig.

Det nämnda vård- och omsorgscollege, Vo-college är en samverkan mellan skola, fack, kommun och landsting på regional och lokal nivå. Den är uppbyggd av olika kvalitetskriterier som när de är uppnådda innebär en certifiering. Resultatet blir en vinst för alla delaktiga parter eftersom kvaliteten säkras i alla led från vårdtagaren till arbetsgivaren, eleven och slutligen utbildningsanordnaren.

Ett garanterat sommarjobb eller en sommarpraktik är något som eleverna själva nämner som viktigt.