Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Som Berlin eller Krakow" – Klubb Rockaway vill skapa industriell underground-känsla i Bollnäs

En alternativ scen med känsla av de klassiska rockklubbarna i Berlin eller Krakow. Det är vad gänget bakom Klubb Rockaway vill skapa i Bollnäs. Förberedelserna för sommarens första arrangemang är i full gång.

Den gamla plåtladan intill Lokomotiv på Bollnäs gamla SJ-område är den perfekta platsen för att skapa en rockklubb med den rätta "industrikänslan".

Andree Lundh och Marcus Lundh från arrangerande Klubb Rockaway kunde inte trivas bättre med lokalen. Just nu håller de som bäst på att ställa allt i ordning inför sommarens premiärklubb 4 juni.

– Vi är ju så intresserade av sådana här miljöer och arrangemang själva, det är därför vi gör det här. Vi vill skapa en alternativ klubb i Bollnäs, något som inte finns här annars, säger Marcus Lundh medan han och Andree Lundh visar runt i det som ska bli klubblokalen.

På scen under kvällen kommer det att bli blandade musikstilar, genom poptjejen Alma Bjarnadottir, rockbandet Junkstars – som just turnerat Europa runt med Backyard Babies – och Bollnäspunkarna i Doka.

Dessutom blir det kringarrangemang i form av pingis, skateboardtävling, bordshockey och graffiti art.

Om arrangemanget lockar tillräckligt med folk så öppnar Klubb Rockaway igen under sommaren, lovar Andree Lundh:

– Ja, vi hoppas ju på att folk ska komma hit så att arrangemanget går runt åtminstone. Det är målet, några pengar räknar vi inte med att tjäna – och det är inte meningen heller. Vi gör det här mest för att vi tycker att Bollnäs behöver en sådan här klubb.