Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Solig succékväll med Lisa Nilsson

/

En lyrisk Lisa Nilsson bjöd sin lika lyriska Freluga-publik på ett collage ur sitt 20-åriga artistliv på söndagskvällen. Solen flödade över Lisa och hennes mäktiga niomannaband som stundom fick publiken att fälla en tår.

Annons

Sexhundra personer letade sig till Freluga trädgårdsscen för att uppleva en av Sveriges mest drivna artister. Lisa Nilsson slog igenom i början av 1990-talet med succélåten Himlen runt hörnet och har sedan dess tillhört den svenska artisteliten.

När hon kliver upp på scenen i Freluga är hon ändå överväldigad av omgivningarna och mottagandet. Publiken får en räcka pärlor ur hennes artist, självklart mycket från samarbetet med Mauro Scocco.

Jubileumsturnén rullade igång i mars med de stora konserthusen. I början av juli startade sommarturnén som tog en sväng runt Freluga härom kvällen.

Peter LeMarc-låten Handens fem fingrar fick Lisa Nilsson för åtta år sedan, men hon erkäbnde att den vemodiga texten gör det svårare att sjunga den för varje år som går.

- Särskilt sedan jag fick barn...

Ett särskilt tack fick Frelugapubliken när Lisa Nilsson avrundade söndagskvällens konsert med ett solonummer utan bandet; Och skulle det så vara..., en dikt av Evert Taube.

Mer läsning

Annons