Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solig premiär för Det hände i Hårga

Lagom till årets premiär av "Det hände i Hårga" skingrade sig molnen och gav plats åt solen.

För skådespelarna blev allt som det ska på en utomhusscen och publiken njöt av den trivsamma stämningen.

Förra året spelades Det hände i Hårga vid Kilafors herrgård. Den här gången är scenen flyttad till Acktjära och när molnen skingrar sig känns det helt rätt.

De röda gårdarna, träden och allt det gröna ger en riktig känsla av Hälsingland. Att flugorna klättrar omkring på benen förstärker bara stämningen.

Annars är det mesta sig likt. Pigan Elin (Jenny Engström) är lika förälskad i Johan (Erik Lund-Jonsson), sonen till byns rikaste bonde, den här sommaren.

Men istället för manusförfattaren och kompositören Åsa Jinder, är det Viktoria Tocca som spelar rollen som Johans mor Hanna. Och det gör hon bra. En duktig sångerska, helt klart.

Själv har Åsa Jinder åtagit sig rollen som mormor som läser sagan om Hårga för sitt barnbarn Emy som spelas av Emy Åhlund.

Sång, dans och skådespeleri blandas med vacker och ibland nästan lite trolsk musik. När det är dags för djävulen att kliva fram som enligt Hårgalegenden fick ungdomarna att dansa till det bara blev benknotor kvar, skrattar publiken.

Hur många som har kommit för att se kvällens premiärföreställning vet vi inte exakt, men det rör sig om fler än hundra. Och lika många stolar.