Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solig familjedag på Hällåsen

Bandyplan på Hällåsen stod i centrum när söderhamnarna i lördags för tredje året bjöds in till en familjedag av Faxeholmen och Söderhamn Nära.

Isen på bandyplanen hade sett bättre dagar under säsongen. Det var blött och mjukt men det tycktes inte bekomma någon av de som kommit dit för att ta ett par skär. Såväl barn och vuxna på glatt humör.

Det var tredje året som det arrangeras Familjedag på Hällåsen. Kommunens anläggningar hölls öppna för alla och idrottsföreningar ordnade prova-på-aktiviteter. Precis som tidigare år var både Tennishallen och luftgevärsskyttet välbesökta i lördags.

Söderala AIK som höll i skyttet hade bra ruljangs och det var många som provade sin precisionsförmåga på 10 meter.

– Det har varit några som visat intresse och jag hoppas kommer tillbaka. Det är kul, sade Stefan Burchardt.

Utrustningen var bästa tänkbara: tävlingsgevär med tryckluft som inte behöver "knäckas" för varje laddning.

Har du spottat några talanger?

– Faktiskt. Det har varit några som skjutit riktigt bra för att vara första gången.

Ovanför skyttelokalen visade arrangörerna upp sig. Styrelseordföranden i de båda bolagen var mycket nöjda med familjedagen.

– Det har varit några fler än förra året. Det är jättekul att vi kan visa upp oss och Hällåsen, sa Urban Wigren, ordförande i Faxeholmen.

Har ni lockat någon ny till Söderhamn?

– Jag pratade faktiskt med en kvinna från Sandviken som utbrast: "Jag ska minsann söka jobb i Söderhamn och flytta hit!" sa Maria Lind, ordförande i Söderhamn Nära.