Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solgården har bästa maten

Enligt juryn i den kommunala tävlingen "Förbättra er måltidsmiljö" serverar gruppboendet Solgården sina kunder den bästa maten i kommunen, fast alla gruppboenden serverar samma mat.

– Att förbättra måltidsmiljön innebär allt från att de gör det där lilla extra med huvudkomponenterna som kommer från centralköket till att duka extra fint, berättar tävlingens projektledare dietisten Maria Almström Svensson som tillsammans med kommunens kostchef Maria Persson och omsorgsförvaltningens verksamhetsutvecklare Ingrid Johansson utsåg Solgården till vinnande gruppboende.

Men vad har då Solgårdens personal gjort som resten av de sex tävlande gruppboenden missat?

Enligt Anne Helsing och Veronika Östhberg, som satt samman Solgårdens bidrag, handlar det i första hand om att förhöja känslan av riktig mat. Precis som resten av kommunens äldreboenden levereras huvudkomponenterna till lunch och middag till boendet för att sedan tillagas av den befintliga personalen.

– För oss har det varit viktigt att det ska lukta mat om maten, därför har vi använt mycket kryddor i matlagningen, men det handlar också om att lägga upp maten fint på faten för att på det sättet väcka aptiten, säger Anne Helsing.