Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solarier saknar information

De tre solarier som är öppna för allmänheten i Ljusdals kommun har klara brister när det kommer till att informera kunderna om att sola säkert. Det framkom under kommunens tillsynsbesök.

Ändamålet med tillsynsbesöken var att kontrollera att företagen bakom de kosmetiska solarierna följde riktlinjerna för säkerhet och hygien. Vid alla tre solarierna fanns det godkända lysrör och skyddsglasögon. Även hygienen på solsängarna, som kunderna själva gör rent, var bra på solarierna.

Under tillsynsbesöken märkte Kurt Johansson däremot brister i informationen till kunderna om säkerheten kring solning. På ett solarium fattades det ett så kallat solarieschema med information om hudsorter, pigmentet och hur ofta kunden kan sola för att det ska vara säkert samt en affisch från Strålskyddsmyndigheten som heter "Viktigt för dig som använder solarium". Affischen fanns på två av tre ställen.