Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söker ny högskoleutbildning

Söderhamn hoppas på att få inte mindre än tre yrkeshögskoleutbildningar till kommunen. Helt ny är utbildningen till kvalificerad underhållstekniker.

I januari 2012 kan det slutgiltiga beslutet komma som avgör om Söderhamn till nästa höst får starta tre yrkeshögskoleutbildningar.

Två är "gamla bekanta": vindkraftstekniker (20 platser) och specialiserad undersköterska (30 platser). Helt ny är en 425-poängskurs för kvalificerade underhållstekniker (20 platser).

- Det är en yrkeshögskolekurs som ger deltagarna en bred arbetsmarknad, inom både industrin och fastighetsbranschen, säger Stefan Wik, Cfl.

Ärendet kom upp vid sammanträdet för nämnden för Lärande & Arbete.

- Slutgiltigt beslut om utbildningarna tas i januari. Men det kan tänkas att vi har ett förhandsbesked redan i november. Vi måste verkligen hålla i det, trenden har vänt, säger nämndordförande Ove Söderberg.

Övrigt på dagordningen var delårsbokslutet för nämnden. Resultatet så här långt följer budget. Ove Söderbergs prognos är att nämnden kommer att visa ett litet överskott vid årets slut.