Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sökarbetet fortsätter imorgon

Den 70-årige man som försvann under torsdagen har ännu inte blivit funnen.

Den 70-årige man som försvann under torsdagen har ännu inte blivit funnen. Detta trots sökarbete med polishelikopter, räddningsdykare och hundar. När tidningen pratade med räddningsledare Josef Wikman, timmen innan arbetet avslutades för dagen, hade polisen precis tagit ett beslut om det fortsatta arbetet.

– Jag har beslutat att fortsätta arbetet under morgondagen och då lite längre från sjön. Förhoppningsvis får vi hjälp av ett 40-tal personer från hemvärnet, säger han. Hundar tränade för att lukta sig genom vattnet kommer också ingå i arbetet imorgon, för att säkerhetskälla att han inte finns där, enligt Wiklund.

Vad kan ha hänt mannen?

– Jag har varit med om många liknande insatser och det är svårt att generalisera. Det kan vara allt från tragiska olyckor och självmord till sjukdomsfall. Det är väl de vanligaste händelseförloppen. Men vi ger inte upp innan vi vet vad som har hänt, säger Josef Wiklund.