Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sök ny region

Angående nya regionindelningen skulle jag vilja föreslå att man gör en indelning av mellersta Norrland. I detta område har man en liknande struktur på samhällen, klimat, arbetsmarknad och turism.

Angående nya regionindelningen skulle jag vilja föreslå att man gör en indelning av mellersta Norrland som börjar med Hudiksvalls och Ljusdals kommun i sydöst fortsätter gränsen mot Norge med Jämtland Härjedalen och sedan hela Västernorrland. I detta område har man en liknande struktur på samhällen, klimat, arbetsmarknad och turism. I detta område finns bara ett länssjukhus och inget universitetssjukhus. Innevånare med behov av specialistvård ska då ha möjligheten att vända sig till Uppsala eller Umeå i första hand, beroende på vårdbehov och var man bor geografiskt i denna region.

I detta geografiska område upplever vi en likartad problematik och kan genom detta få ett konstruktivt samarbete i kommunerna som inte bara gynnar denna del av Sverige utan hela riket. Denna region bör även ha samma klassning inom EU vid ansökningar av EU-stöd och liknande.

Jag anser att en boende i till exempel Nordanstig har betydligt mer liknande levnadsförhållanden med boende i till exempel Krokom än med en som bor i Laxå.

Just detta borde innebära ett mer fruktsamt samarbete mellan kommun och sjukvård i denna region än den region som nu ligger som förslag.

Carina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel