Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Karlsson – en favorit i repris

Sofia Karlsson sålde slut i Freluga förra året och hon gjorde det i år igen. Sommarens sista söndag på Trädgårdsscenen gästades av Sofia Karlsson och hennes band.

Det var publikrekord på Tomas Di Leva för någon vecka sedan men på söndagen var rekordet tagit igen. Det kom 900 personer till säsongens sista konsert, med Sofia Karlsson.

Sofia själv kom tidigt och "hängde" i trädgården hela dagen. Kanske finns det inte bara en anledning till att hon kommer tillbaka till Freluga.

- Sofia Karlsson är det enda reprisen vi gör från i fjol. Vi tänkte på alla som inte hann få några biljetter förra året. Men grejen är att de som var här då, var första med att köpa biljetter i år, säger Jacob Abrahamsson, en av arrangörerna.

Sofia Karlsson började med flera låtar från den nya skivan Söder om Kärleken, som Du var där, Skärmarbrink och Andra sidan sedan välkomnades publiken in till Dan Anderssonlandet.

Sofia Karlsson låter alltid sina musiker komma fram i rampljuset och presenterade dem alla. Några av dem spelade dessutom eget material.

Kvällshimlen var blå och det enda som kom från skyn var myggor men dem klappades bort snabbt i takt till musiken. På scen fick publiken lyssna till många olika sorters instrument men också se lite vals och höra glada skratt. Under de sista låtarna Spela för livet och Du liv stod hela publikmassan upp.

- Det här är sista dagen på Trädgårdsscenen och det är min sista dag på turné, så det är er jag tar med mig, tusen tack! säger Sofia Karlsson.

Kvällen avslutades med fyrverkerier.