Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sofia ger ut sin första skiva

/
  • – Jag drömmer om att få vara med i Melodifestivalen, säger Sofia Rapp Johansson.
  • Mina texter handlar om allt som är jag, vad jag upprörs av och berörs av, säger Sofia Rapp Johansson.

Sofia Rapp Johansson har fått upp farten. Sjunger in sin första skiva, tar undersköterskeexamen och har sitt tredje bokmanus hos Bonniers.

Annons

– Jag vill vara med i Melodifestivalen. Jag skickade in några demoer till skivförlaget Startklart och nu får jag göra ett album, säger Sofia Rapp Johansson från Hudiksvall. Hon debuterar nu med sin första singel, "Om du tar mig", producerad av Staffan Lindfors och inspelad i Falun.

– Vi ska göra fler singlar under sommaren, och sen får vi se vad albumet ska heta, säger Sofia Rapp Johansson. Det ska innehålla 10-12 låtar.

Hon är poet och författare. Hennes böcker "Silverfisken" och "Tills skulderbladen blivit vingar" är kritikerrosade och utgivna i flera utgåvor på Bonniers förlag.

– Nu har jag skrivit biografi som heter Pulsfabriken, som ligger inne på förlaget. Bonniers vill att jag ska skicka alla mina manus till dem. Boken handlar om resan att gå från ett missbruk och risken att hamna i ett träningsmissbruk.

Sofia Rapp Johansson musik och texter är avskalade och nakna. Hon låter lite som Lisa Ekdahl, som förresten är en av hennes favoriter bland artisterna.

– Mina texter är allt som är jag, vad som upprör mig och vad som berör mig. Jag är produktiv just nu för jag har fått upp farten.

Mer läsning

Annons