Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofi Eriksson vann skol-SM

Guld för Sofie Eriksson från Norrtullsskolan vid skol-SM i judo och ytterligare tre medaljer till deltagare från Söderhamn och Ljusne.

14-åriga Sofi Eriksson från Norrtullsskolan i Söderhamn och tränandes för Söderhamns judoklubb blev i fredags svensk mästare för skolungdom. Hon var lysande bra och kunde vinna sin första mästartitel i nya viktklassen, -63 kg.

Sofi inledde med att besegra två skånetjejer med olika kast. Därefter slog hon en flicka från Göteborg innan det blev dags att ta sig an Sandra Hamrén från Ljusdal.

Det blev en tuff match, Sandra är väldigt stark, men Sofi tog tidigt en ledning i matchen och kunde hålla undan till seger. Nu vann alltså Sofi med en hälsing närmast efter sig i resultatlistan. Nu väntar nya äventyr, hon ska till Berlin kommande helg för tävlingar.

Övriga söderhamnare skötte sig mycket bra. Bäst gick det för Norrtullsskolans Lukas Hammarström i -42 kg där han kom på andra plats. Han vann två matcher på finfin judo, bl.a. slog han höstens svenska mästare på ett fint kontringskast. I finalen blev det knappt men klart stryk mot Filip Lilja, som var nästan huvudet längre än Lukas.

Silverpengen är ändå mycket bra av Lukas som har haft otur med småskador under våren.

Björn Stabo