Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget nytt lag i trean efter RSK – Mindre risk för tvångsnedflyttningar i höst

Rengsjö är det andra laget på kort tid som hoppar av en nationell serie i södra Hälsingland. Men när Moheds damer drog sig ur division 1, då fick ett nytt lag (Gideonsberg) chansen i stället. Så blir det inte i herrarnas division 3.

Annons

– Nej, inte med ett så pass sent besked. Hade det kommit före den 1 april, då hade möjligheten funnits att erbjuda platsen till andra föreningar, säger Kenneth Carlsson, ordförande i hälsingeförbundets tävlingskommitté.

Kenneth Carlsson är ordförande i tävlingskommittén i Hälsinglands FF.

Mohed tog sitt tunga beslut redan i mars, därmed fanns möjligheten öppen att fylla ut vakansen i damettan.

– De två lag som först fick erbjudandet tackade nej, men det Gideonsberg från Västerås tackade då ja som tredje lag, förklarar Carlsson, som också understryker det sällsynta i att lag på högre nivå hoppar av en nationell serie.

– Det är tråkigt, men jag föstår också att Rengsjö har kämpat i det längsta för att rädda upp det hela.

Regelverket säger dessutom att ett lag som drar sig ur seriespel så sent egentligen inte har rätt att spela organiserad fotboll den säsongen – om inte SFF anger något annat.

–Här i Hälsingland har vi bestämt att möjligheten ska finnas att fortsätta med verksamheten i ett andralag. Mohed får då börja om i divison 3, och Rengsjö i sexan. Det innebär då att det samarbetslag som har hetat Rengsjö 2/Växbo blir till Rengsjö/Växbo, förklarar Kenneth Carlsson.

I övrigt får det plötsliga avhoppet inga direkta följder för den lokala fotbollen.

Men kan däremot ge en positiv effekt till hösten, då risken för eventuella tvångsnedflyttningar i Hälsingland blir mindre. Med Rengsjö redan borta ur bilden, blir endast två lag som degraderas från trean.

Mest av allt känns det dock som dyster dag för den lokala fotbollen. Hälsingland har inte mer än att en plötslig förlust av ett divison 3-lag är ett tufft slag.

Och det inte minst för den trogna hemmapubliken på IP i Rengsjö, som år efter år varit ett av de absolut starkaste publikfästena i trean.

Mer läsning

Annons