Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesunds kvaldröm finns kvar – men kräver ett trendbrott: "Vi får bita ihop"

Kvaldrömmen finns fortfarande kvar för Iggesund.
Men inte fullt så levande efter snöpliga 0–2 hemma mot Hille.
– Det är en slutspurt nu så vi får bita ihop även om det börjar bli tunga ben, säger lagkaptenen Lars Skärpe

Annons

Iggesund hade en svit på nio raka matcher utan förlust. Resultat som gjort laget till ett topplag. Men frågan är om nykomlingen i division 3 står distansen ut?

– Det ser lite tyngre ut nu när vi förlorat två raka. Men vinner vi mot Mora och Ytterhogdal så finns kvalchansen kvar. Det vore kul med en avgörande hemmamatch mot Ytterhogdal, säger Lars Skärpe, som har en tydlig förklaring till varför laget tappat tempo.

– När vi hade vår svit med nio raka hade vi alla tillgängliga och fullt med folk på träningarna, det var konkurrens om platserna. Nu har vi skador och en del som flyttat för att plugga och det har tyvärr satt sina spår. Vi kommer inte alls upp i nivå.

Dessutom är det si och så med effektiviteten. Hille vann lördagens möte med 2–0, men då kostade Iggesund också på sig att missa tre frilägen.

I nästa omgång väntar Mora som just nu ligger tvåa bakom Bollnäs

– Jag tror vi kan nagga Mora på poäng, det gäller bara att vi vänder på läget. Det är en slutspurt så vi får bita ihop även om det är tunga ben. Det vore en jäkla resa om vi skulle nå ett kval, det skulle man se fram mot. Målet var ju att etablera oss i division 3, säger Lars Skärpe.

Matchfakta

Iggesund–Hille 0–2 (0–1)

Domare: Victor Grönlund.

Mer läsning

Annons