Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hussein vägrar prata division 2– trots guldläge efter seger i Sala: "Snart kan vi göra det..."

Med tre matcher kvar av säsongen så har Bollnäs sex poäng ner till Ytterhogdal. Men mittfältstalangen Hamode Hussein vill inte prata division 2 riktigt än...

Annons

– Snart kan vi göra det... det är nio poäng kvar att spela om. Vi behöver ta fyra poäng till för att vara säkra eftersom Ytterhogdal har bättre målskillnad, säger 18-åringen.

Men han tillägger snabbt att han hellre jagas än jagar.

– Det är ett skönt läge att vara i, roligt att vara det jagade laget. Det är ju bättre att ligga före.

Bollnäs som lag fortsätter att göra jobbet. På Lärkan i Sala så fick serieledaren en smakstart när Hamode Hussein redan efter tre minuter hittade in till Daariq Fuad som satte 1–0.

Hamode Hussein (i mitten) gjorde sitt fjärde straffmål den här säsongen när Bollnäs slog Sala.

Hussein fyllde på med att själv göra 2–0 på straff, hans fjärde straffmål av totalt tio den här säsongen.

– Jag fixade straffen och satte den sen, skönt. Det är jag som är kyligast, det vet alla. Fyra av fyra hittills, säger han om sitt arbete från 11 meter.

– Jag är nöjd med de mål jag gjort, men viktigast är att vi vinner.

Det blev faktiskt lite oroligt när Sala med dryga kvarten kvar att spela reducerade, men då klev Fuad fram igen och kunde på pass från Ali Reza fastställa 3–1.

– Jag tycker att vi slappnar av lite, men när Daariq gör 3–1 är det lugnt. Han har blivit väldigt bra i år, den som utvecklats mest. Han gör det han ska göra, förra året var han borta mycket, men nu är han med och kör på, säger Hamode Hussein, som menar att Bollnäs lyckats fylla tomrummet efter storebror Dido Hussein som försvann till Superettan inför den här säsongen.

– Alla har höjt sig, precis som vi snackade om innan serien, i år har vi blivit bättre som lag. Vi spelar på hög nivå hela tiden.

Matchfakta

Sala–Bollnäs 1–3 (0–2)

Mål: 0–1 Daariq Fuad, 0–2 Hamode Hussein, straff, 1–3 Daariq Fuad.

Mer läsning

Annons