Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla underlägen stoppade inte Iggesund: "Glädjer mig oerhört"

Två gånger om hamnade Iggesunds IK i underläge mot Hille. Trots det blev det seger för IIK mot Hille till slut. – Det är riktigt starkt att komma tillbaka och hitta ett segermål, säger tränaren Jonas Höglund.

Annons

De kom med en 0–5-förlust, på hemmaplan, mot Strand i ryggen till mötet med Hille på bortaplan. Och det såg ut som att det skulle bli en ny mardröm för Iggesundsspelarna.

Bara minuten innan den första halvleken var över kunde hemmalagets kapten Petter Sundberg skicka upp bollen i krysset från straffpunkten.

– Den kom som en blixt från klar himmel. Svärd (Mathias) räddar och sedan sätter han sig på bollen, och deras skytt krokar ihop med vår spelare och så blir det straff. Sen är straffen fantastiskt slagen, men det var lite skärrat i paus och vi fick lite flashbacks från Strandmatchen, säger Jonas Höglund.

Iggesunds IK fick jubla igen efter 3–2 mot Hille.

Men till skillnad mot i matchen mot Strand skulle det bli roligare för Iggesund, men det skulle inte bli en lätt resa mot tre poäng.

Emil Hallberg kvitterade i minut 56 innan Philip Ogebrant kunde ge Hille ledningen igen sju minuter senare. Bara två minuter efter Ogebrants mål höll sig Hallberg framme igen och kunde återigen kvittera.

Direkt efter 2–2-målet valde Jonas Höglund att byta in Joel Stillmark, något som skulle visa sig bli ett matchavgörande drag. För de tvar just Stillmark som skickade in segermålet med kvarten kvar.

– Det var jättekul för Joel som gått skadad sedan Dala/Järna-matchen. Han har skött rehaben exemplariskt men åkte på en förkylning. Han fick 25 minuter och gör det som alltid jättebra, så det var jättekul att han fick avgöra, säger Höglund och fortsätter:

– Men det är väldigt mycket en laginsats som gör att vi kan vinna. Vi visar väldigt bra karaktärsgrejer i andra halvlek och jag vill hylla kollektivet och ledargestalterna.

Matchfakta

Hille IF–Iggesunds IK 2–3 (1–0)

Mål: 1–0 (44) Petter Sundberg, 1–1 (56) Emil Hallberg, 2–1 (63) Philip Ogebrant, 2–2 (65) Emil Hallberg, 2–3 (75) Joel Stillmark.

Domare: Fredrik Hammarström, Valbo.

Publik: 100.

Mer läsning

Annons