Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södra Hälsinglands Kulturskola prisas

Samarbetet mellan musik- och kulturskolorna i Söderhamns, Bollnäs och Ovanåkers kommuner har fått ett hedersomnämnande från Svenska Musikrådet.
Det är ett erkännande att vi är på rätt väg, säger musikledaren Kerstin Olsson.

Det var vid årets rikskonferens för organisationen som Södra Hälsinglands Kulturskola fick hedersomnämnandet. Skolan deltog även i tävlingen "Årets musik- och kulturskola", men där knep Luleå priset.

Det är inte första gången som samarbetet mellan kommunernas musik- och kulturskolor uppmärksammas.

- Vi har verkligen blivit uppmärksammade för vårt sätt att samarbeta. Många kommuner har sett på vår modell och tyckt att den har varit mycket intressant, säger Kerstin Olsson, som är chef för Musikskolan i Söderhamn.

• Vad betyder det här hedersomnämnandet?

- Det är ett erkännande på att vi är på rätt väg. Det är otroligt hedersamt. Det kändes nästan som att vi vann litegrann.

• Hur har eleverna nytta av samarbetet?

- De får möjlighet att spela i större sammanhang, när vi har möjlighet till samarbeten. Sen kan vi använda lärarkompetensen på ett bättre sätt. Vi har möjlighet att skicka elever mellan kommunerna, så att elever får undervisning på rätt nivå, säger Kerstin Olsson.

Även Vetlanda kommun fick ett hedersomnämnande.