Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderut blev västerut för Nordh

När nu förre HHC-målvakten Simon Nordh lämnar Hudiksvall blir det västerut – till Norge och proffsliv i norska Rosenborg.
– Det känns som ett steg i rätt riktning, säger Simon som på onsdagen signerade ett ettårskontrakt med klubben i den norska GET-ligan.

Chansen till spel i norska elitserien gjorde att han kunde utnyttja den klausul han hade i kontraktet med Tranås,

– Redan innan jag skrev på för dem surrade en del rykten om att klubbar i Norge och Danmark var intresserade så jag tog chansen att få med en klausul som gjorde att jag hade rätt att bryta kontraktet om jag fick chansen att spela i högre sammanhang, säger Simon Nordh.

Spel i den norska förstaligan genererar inga förmögenheter men Simon kommer att kunna leva på sin hockey.

– Om jag sedan väljer att ha ett halvtidsjobb vid sidan om är inget jag hunnit bestämma. Allt har gått så fort, säger Simon som fick det första kontraktsförslaget i slutet av förra veckan.

Nu är han och klubben överens om de bokstäver och siffror som gör honom till Rosenborgsspelare kommande säsong.

– Givetvis blev de inte glada i Tranås men det är inga sura miner eftersom de visste att jag hade den där klausulen i kontraktet.