Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertälje Nykvarn bröt tillbaka i Tiomila – Leandersson starkast till slut

Södertälje Nykvarn är årets segrare i Tiomila. Men det blev en rafflande upplösning innan Jonas Leandersson kunde säkra segern före Göteborg och finska Kalevan Rasti.

Södertälje Nykvarns Jonas Leandersson höll undan före Kalevan Rastis franske storstjärna Thierry Guergiou som fick se sig slagen med en 15 sekunder i mål. Tuffare motstånd bjöd Eskil Kinneberg som förde sitt Göteborg i mål åtta sekunder bakom Leandersson.

– Det blir väldigt taktiskt på slutet, jag märkte att han ville ha initiativet. Jag hade två scenarier, antingen skulle jag vara först vid sista eller så skulle jag vänta så sent som möjligt efter kurvan. Han ville ha initiativet, då fick jag nöja mig att ligga i rygg och försöka hålla den så jag hade den in i kurvan, och i sista kurvan tänkte jag att nu är det bara att ge järnet, säger Jonas Leandersson.

Men helt självklart var det inte...

– När jag väl kom upp jämsides med honom tittade han lite på mig och då trodde jag att han liksom växlade upp, då var jag väldigt rädd att det var kört. Men sen när vi kom ner på platten svarade det bra och jag kände att jag var förbi honom. Då tänkte jag att nu släpper jag inte det här.

Hur mycket betyder det att vinna en sån här spurt?

– Det betyder enormt mycket för framtiden, men mest för segern ...bara egentligen för segern, att få vinna med klubben är helt underbart. Det slår mycket.

Bästa dalalag blev Malungs OK som tävlingen igenom låg med i topp 10 och slutade på en sjätteplats. Stora Tuna landade på en åttondeplats.

Rehns BK låg med högt upp med en sjätteplats som bästa placering fram till långa natten där Andrey Baryshnikov tappade ner till 31:a plats och dagen var förstörd för laget.