Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderkåkar i Västertull

Bebyggelsen av kvarteret Färgaren fortsätter. Nästa vecka börjar försäljningen av de så kallade Söderkåkarna, som ska byggas till hösten.

Annons

Det är snart fem år sedan detaljplanen godkändes av kommunen. Nu håller Anders Drejares vision på att bli verklighet, när den andra etappen i bebyggelsen av kvarteret Färgaren fortsätter i Västertulls nya bostadsområde.

- Ett nytt hus med egen täppa mitt i stan. Det är ett nytt koncept, säger Anders Drejare.

Nästa vecka börjar försäljningen de så kallade Söderkåkarna, de tre stadsvillorna som ska byggas mellan Läkarhuset och Syhuset. Området är i dag parkering, och förblir så till och med oktober månad.

- Då sätter vi spaden i jorden på en gång om det går som planerat, säger Leif Westlund på byggbolaget Lundensjö AB.

Villorna ska smälta in i miljön mellan de nybyggda höghusen och den äldre byggnadsstil som Syhuset och Guldsmeden uppvisar. Insprängda i grönskan på skisserna ligger så de gula trähusen i två våningar på rad.

- Det kommer att bli en läcker övergång, säger Anders Drejare.

Villorna har en boyta på 183 kvadratmeter. Carporten rymmer två bilar. Trädgård och uteplatser ger utsikt både mot Källargränd och mot Trädgårdsgatan.

I slutet av denna vecka ska en markundersökning genomföras för att ge svar på om området behöver pålas innan bygget tar vid. Därefter börjar försäljningen.