Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamnssnusarna bunkrar upp: "Kan inte tänka mig en dag utan snus"

Dörren öppnas gång på gång. Alla riktar stegen mot snuset som ligger bakom glasmontrar i prydliga hyllor. Men så gäller det att bunkra upp med snus.

Se också: Enkät: Så tycker Hudiksvallsborna

Vi befinner oss på Mårtenssons. Här finns Söderhamns största utbud av snus. Strömmen av kunder är flitig. De flesta vill handla snus.

– Jodå, de som handlar snus, handlar mer än vanligt. Istället för en en, två dosor blir det fem, sex stycken eller en stock, bekräftar Micke Larsson som står i kassan.

Läs också: Dags att hamstra snus – snart kan det vara slut

En ny tobakslag som träder i kraft inom några veckor ställer nya krav på snusförpackningarna. I värsta fall kan det leda till att butikernas snushyllor ekar tomma från och med 20 maj.

Jan Ekholm kommer in med hustrun Åsa och dottern Sandra. Alla tre snusar. Det gäller att bunkra upp.

– En dag utan snus? Otänkbart. Man tar en snus till morgonkaffet. Sedan har man en inne resten av dagen, sammanfattar Jan Ekholm.

På Ica Alen inne i centrum är anstormingen snusare mindre. Carina Wanzelius och Susanne Zetterlund som jobbar i kassan har inte märkt av någon större rusning.

– Men överlag är det många som snusar. Män i alla åldrar och många unga tjejer.

Läs också: "Dygna" påverkar ungdomars hälsa