Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnsryttare med i utvecklingsteam

/

Tio hästsporttjejer boende i Söderhamn och/eller tävlandes för någon av de tre Söderhamnsklubbarna Söderhamns HK, Sorf och Ringnäs har tagits ut till Gävleborgs utvecklingsteam, en satsning på lovande ryttare.

Annons

– Jag var med redan förra året och det var jättegivande, säger Hannah Åkerblom.

Tanken med Gävleborgs utvecklingsteam är att ge ryttarna en skjuts framåt i utvecklingen och det är en satsning som vänder sig till dem som håller på med dressyr, fälttävlan och hoppning.

Somliga ryttare får åka på uttagningar för att kvalificera sig, andra blir inbjudna för att de besitter sådana kunskaper och har goda meriter. En av de senare är söderhamnaren Hannah Åkerblom.

– Jag var med i utvecklingsteamet redan förra året och det var jättegivande. Därför blev jag jätteglad när jag fick frågan i år igen, säger Hannah Åkerblom med nyförvärvet i stallet, Cornetto, intill sig.

Första träffen för de uttagna ryttarna hålls redan den 21 januari.

– Då har vi lite av kick off i Gävle. Bland annat kommer Anna Nordin, blivande svensk paralympicsryttare i London i år, dit och föreläser. Hon är en fantastisk människa som trots att hon förlorade ett ben i en ridolycka när hon var yngre visar att inget är omöjligt, säger Eva Myrgren.

Mer läsning

Annons