Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamnspolitiker misstänks för bidragsfusk

(Uppdaterad 11:55) Moderaten Greger Ljunggren misstänks för bidragsfusk. Totalt ska det röra sig om flera miljoner kronor.

Greger Ljunggren sitter i kommunfullmäktige och flertalet nämnder i Söderhamns kommun.

Nu anklagas han för att under flera år ha fifflat med bidrag. Under en sjuårsperiod ska Ljunggren ha lurat till sig runt tre miljoner kronor i felaktiga bidrag. Pengar som sedan ska ha kommit anhöriga till politikern tillhanda.

Försäkringskassan har tillsammans med Skatteverket tagit fram uppgifter på Greger Ljunggren, som pekar på att han har gjort sig skyldig till grovt bidragsbrott. Uppgifterna ska också ha överlämnats till polisen för vidare utredning.

Upsala Nya Tidning har pratat med en person med insyn i ärendet. Tidningen beskriver källan som insatt och personen säger till UNT att polisen fick uppgifterna för över ett år sedan, men att ingenting har hänt.

– Allt tyder på att det rör sig om bidragsfusk. Eftersom en politiker är inblandad borde det här utredas extra snabbt, säger källan till UNT.