Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamnsföretagare storsatsar: ”Jag är väl lite galen”

Den uppåtgående trenden att äta närproducerad mat har fått köttbonden Sven-Ulrich Ohlsson att bygga för framtiden.
Nu investerar han i fördubblad köttproduktion när han bygger ny ladugård för 3,5 miljoner kronor.
– Jag är väl lite galen, säger han.

Nu storsatsar köttbonden Sven-Ulrich Ohlsson i Nolhed med ett nybygge.

Läs också: Här bor det flest kor i Hälsingland

Ljud från hammarslag ekar över bygden. Snickare, elektriker och svetsare bygger febrilt på den nya ladugården som växer fram norr om riksväg 50 mittemot bygdegården i Mo.

Den gamla på 300 kvadratmeter revs i somras. Men plattan från den återanvänds och byggs på till den nya lösdriftsladugården på drygt 900 kvadratmeter.

– Nu kommer jag att fördubbla antalet djur. Jag kanske är lite galen, men jag tror att det kommer att fungera, säger Sven-Ulrich Ohlsson som också är ordförande i Lantbrukarnas riksförbund i Söderhamn.

Läs också: Affärsman ville köpa 20 ton smör från Svedbovallen

Investeringen ligger på närmare 3,5 miljoner kronor och lösdriften kommer att ge plats åt 150 djur. De kommer att kunna gå ut och in som de vill under vinterhalvåret.

– Det här blir bättre för djuren. Det blir enklare och bekvämare för mig också, säger Sven-Ulrich Ohlsson.

Anledningen till satsningen är att konsumenter, restauranger och kommuner allt mer efterfrågar närproducerad mat.

– Det har gått ett varv. Kunderna har fått en medvetenhet om var maten kommer från, de värdesätter det lokala, säger Sven-Ulrich Ohlsson.

Läs också: Hotade silon i Stugsund blir kvar

Han ser gärna att fler följer efter honom.

– Det gäller att våga, att tro på att hitta en annan väg. Vi måste bryta de gamla mönstren vi jobbat efter i hundra år.