Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Söderhamnare spelar på Metaltown

Slipknot, Marilyn Manson, Meshuggah och Cedron från Söderhamn. Känn på den uppställningen. De unga grabbarna i söderhamnsbandet får en ypperlig chans att visa upp när de spelar på festivalen Metaltown i Göteborg 26-27 juni.

Cedron kommer att finnas med i samma festivaluppställning som de största banden inom genren. Det kommer att presenteras i nummer 112 av den svenska hårdrockstidningen Close-Up. Tidningen arrangerade en demotävling där fem band vann spelningar på Metaltown. Cedrons deathmetal lyckades övertyga juryn om en festivalplats.

– Det känns riktigt, jävla roligt faktiskt. Det blir en grym upplevelse, säger basisten Jocke Östberg.

Vinsten innebär att allt är betalt för de fyra söderhamnarna som är i åldrarna 15-18 år. De kommer inte att behöva inte tänka på annat än spelningen inför de många festivalbesökarna.

Före och efter sin spelning på fredagen kan de träffa de andra banden som spelar på Metaltown backstage. Vissa lockar mer än andra.

– Meshuggah, det är väl de som står högst på listan för de flesta. Det ska bli kul att få se alla band live, det är mycket bra, säger Jocke Östberg.

Trots att Cedron bildades för bara ett år sedan har de ändå hunnit spela på flera spelningar. De skriver sin egen musik och har närmare tio låtar på repertoaren. Så sent som i lördags spelade de på en minifestival på Brandgaraget i Hudiksvall.

Det kommer att bli en hektisk tid för Cedron. Innan Metaltown kommer Cedrons sångare Anton Larsson att operera halsen, men det ska inte påverka förberedelserna allt för mycket.

– Vi hade tänkt försöka repa instrumentalt. Först måste Anton bli bra i halsen, sedan ska vi försöka repa så mycket som möjligt så vi känner oss riktigt säker inför spelningen. När vi åker ner dit vill vi att allt ska klaffa och bli så bra som möjligt, säger Jocke Östberg.