Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa brann ned till grunden

/

Natten mot torsdag brann en villa ned till grunden intill variant i Bergvik. Ingen person befann sig i huset, som tillfälligt står tomt på grund av renovering.

Annons

Natten mot torsdag brann en villa ned till grunden intill variant i Bergvik.

Ingen person befann sig i huset, som tillfälligt står tomt på grund av renovering.

Polisen ska under fredagen eller helgen låta tekniker undersöka platsen.

– Tack och lov så var vi inte hemma, säger Sandra Engström, hyresgäst i huset.

Runt tjugo i två på torsdagsnatten ringde en granne till Sandra Engström och meddelade att huset hon och barnen hyr vid Variant i Bergvik stod i lågor.

När hon kom till platsen var huset redan övertänt och hoppet ute om rädda några tillhörigheter från elden. På torsdagen satt Sandra Engström i sin bil och tittade på det som var kvar: murstocken och byggställningar som använts vid pågående renovering.

– Tur i oturen att vi inte var hemma. Vi har bott på annan plats i två och en halv vecka. Men rubbet är borta. Det som är tyngst är alla korten på barnen när de var små, säger Sandra Engström.

En smal rökpelare steg från askhögen långt in på torsdagseftermiddagen då polisen konstaterade att det var för hett för att göra en utredning om brandorsaken. Man har spärrat av platsen och tagit översiktsbilder. Branden rubriceras som mordbrand.

– Det är runt en meter glöd på botten. Allt har rasat in. Tekniker kommer under fredagen eller helgen att undersöka platsen, säger Tomas Lindholm, lokal brottsplatsundersökare.

Mer läsning

Annons