Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill inte leta syndabockar

Socialförvaltningens chef ska gå till botten med situationen på det hem för ensamkommande flyktingbarn hon själv har anmält.

Annons

- Det har kommit signaler tidigare om samarbetsproblem mellan personalen. Vi har haft kunskap om flera av de saker som det skrivs om och tagit fram en handlingsplan för att komma till rätta med det, säger socialchef Karin Wiklander.

Tidigare i veckan anmälde hon ett av Söderhamns hem för unga ensamkommande flyktingar till Socialstyrelsen efter att två personer skickat brev med information om kränkningar av de som bor där.

Sedan dess har majoriteten av de berörda ungdomarna intervjuats, bland annat av socialchefen själv.

Nu ska resultatet av intervjuerna sammanställas. Karin Wiklander tycker att det är för tidigt att uttala sig om vad som framkommit under intervjuerna. Men ingenting har varit så allvarligt att några akuta insatser är nödvändiga.

I de brev som ligger till grund för anmälan talas om hur boendets föreståndare tillsammans med några ur personalen styr boendet med järnhand. Efter att breven blivit kända har flera personer som arbetar inom verksamheten hört av sig till Karin Wiklander och sagt att de känner sig utpekade.

- Jag har blivit uppringd av personer som säger att uppgifterna inte stämmer. Men vi ska gå till botten med det här. Vi gör anmälningar för att förbättra verksamheten. Inte för att leta syndabockar.

Mer läsning

Annons