Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi är inga rasister"

Åsikterna går isär när det gäller vad som utlöste det stora bråket i Ljusne i helgen.

Men att rasistiska motiv skulle ligga bakom tillbakavisas av två av de inblandade männen.

Annons

– Jag och mina kompisar är inga rasister och jag har aldrig letat efter någon bara för att bråka, säger en av männen.

I lördags kväll utbröt ett stort slagsmål i en samlingslokal i Ljusne. Händelsen inträffade i samband med ett firande av Eritreas självständighetsdag. Flera personer skadades i slagsmålet, där tillhyggen som knivar och plankor användes. Enligt vittnesuppgifter från festdeltagare startade tumultet då ett antal män försökte tränga sig in på festen och enligt polisen låg rasistiska motiv bakom den påstådda attacken.

Någonting som helt tillbakavisas av två av de män som enligt festdeltagarnas version skulle ha tagit sig till platsen med avsikt att slåss.

– Jag har aldrig varit inblandad i något rasistiskt och jag eller mina kompisar hatar inte någon bara för att den har en annan hudfärg eller ett annat utseende, säger en av männen.

Han menar också att han och hans kompisar aldrig varit ute för att skada någon. I stället ska bråket ha startat då en person från hans kompisgäng försökt gå emellan ett bråk mellan två av festdeltagarna.

– Då flög de på min kompis istället och vi andra gick bara dit för att dra bort honom därifrån. Då kom flera andra ut och började slå mot oss med plankor med spikar i. Flera hade knivar som de viftade mot oss, jag låg på marken när någon försökte hugga mig med en kniv.

Att slagsmål utbrutit är det enda som de två versionerna har gemensamt.

Mannen ifråga fick uppsöka vård för sina skador och reagerar starkt på polisens uttalande om att det skulle vara rasistiska motiv som låg bakom slagsmålet.

– Jag har aldrig haft något med rasism att göra. Jag är själv invandrare och har samma problem som andra flyktingar. Hälften av mina kompisar har samma hudfärg som eritreanerna.

Mer läsning

Annons