Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världspremiär när Björkbacka invigdes

/

Till slut blev ombyggnaden av äldreboendet i Björkbacka färdig. Det firades med en världspremiär och till toner av Lill-Babs.

Annons

– Nämen! Här är så många unga idag, ni har antagligen inte hört mina texter förut, skojade Lill-Babs till publikens förtjusning.

Hon är själv född i Järvsö för 73 år sedan. Men under sitt spänstiga framförande på Björkbacka tycktes hon vilja bevisa för alla att åldern inte har någon betydelse. Det budskapet gick ut över gräsmattan som var fylld till bredden med Björkbackas nöjda hyresgäster. En av dem var Sven Olsson, 78. Han fick uppleva sin idol på första parkett.

– Lill-Babs är väldigt charmig. Jag har lyssnat på henne hela mitt liv. Är du kär i mig ännu, Klas-Göran är min favoritlåt och den fick jag höra också, säger han.

En ny entré, balkonger, två helt nya kök och förbättrat brandskydd. Dessutom en ny avdelning och en ny lägenhet på källarplan.

Under fredagens festligheter inneträffade även en världspremiär. Det var nämligen dags för pensionärerna i Björkbackas kör att debutera på scen.

Mer läsning

Annons