Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästare till Verkstäderna

/

Flerfaldig världsmästare i thaiboxning kommer på besök den 29 maj.

Annons

Verkstäderna har under vintern kört boxningsträningar som varit populära hos både tjejer och killar. Den 29 maj slår man ett slag för något nytt. Pernilla Johansson har gjort sig en namn både nationellt och internationell i kick- och thaiboxning och taekwondo. Hon har gått cirka 170 matcher i dessa discipliner och har 14 medaljer från VM, EM, NM och SM hemma i prisskåpet.

– Man ska få prova på thaiboxning, sedan tänkte jag köra lite värderingsövningar efteråt, säger Pernilla Johansson.

Träningspasset riktas till de som är över 16 år och medlem i Verkstädernas Korpförening. Annars passar thaiboxning för alla, menar Pernilla Johansson.

– Jag tycker det. Det är ju en sport som är individuell, alltså kan man anpassa den efter sin egen nivå. Är man skadad i en fort kan man ju till exempel ändå träna armar.

Den före detta polisen driver inte bara klubben TiP Muay Thai, hon jobbar också med ungdomar i Lugna Gatan Support, med thaiboxningsgrupper på Södermalm, tjejgruppen ”Självprojektet” och så Fryshusets projekt Frysbox där man jobbar med att både förbättra självförsvar och självkänsla.

Senare i sommar dyker Pernilla Johansson upp i Söderhamn på nytt, då för att hålla i ett boxningsläger i projektet Frysbox.

Mer läsning

Annons