Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargen blir lägenheter – sju föreningar utan lokaler

/
  • Sju föreningar blir utan lokaler när Vargen byggs om till lägenheter,

Fastigheten Vargen i Söderhamn är såld, det enda som saknas är Uppsala stifts godkännande av köpet.
För de sju föreningarna som huserar i huset blev det en rejäl kalldusch.
– Ägaren vill göra om lokalerna till lägenheter, säger Bygdegårdsföreningen Vargens ordförande Karl Brodin.

Annons

Vem ägaren är vill Söderhamns fastighetsbyrå ännu inte avslöja eftersom stiftet ska säga sitt först. Men enligt Karl Brodin som länge krävt att få veta hur det går med försäljningen av Vargen är intressenten från Söderhamn och har för avsikt att göra om lokalerna till lägenheter.

– Jag fick de här uppgifterna när jag pratade med fastighetsbyrån under tisdagsmorgon, säger Karl Brodin.

I dag huserar Folkdanslaget, Dansklubben Faxe, Fågelklubben, PRO Faxe, Husmodersföreningen, Brottsofferjouren och Bygdegårdsföreningen Vargen där. Svenska kyrkan brukar också ha sina borgerliga begravningar i lokalen om det är många besökare.

Nu kommer alla att bli "hemlösa" vid årsskiftet.

– Vårt utnyttjandeavtal med Uppsala stift går ut den sista december, så till dess kan vi vara kvar, säger Karl Brodin.

Han hade hoppats på att föreningarna skulle få fortsätta att hyra lokalerna och säger att det känns som ett tungt bakslag.

På sin Facebooksida skriver han: Jag vrider mina händer i förtvivlan, kontraktet är påskrivet nu på morgonen, den nye ägaren avser att göra lägenheter!!!

– Visst är det så. Vi har en anställd som jobbar halvtid, nu blir hon utan jobb. Troligen blir vi tvungna att upplösa Bygdegårdsföreningen också, säger Karl Brodin.

Redan den här veckan tänker han samla alla medlemsföreningar för att diskutera hur de ska agera när de blir utan lokaler.

– Jag funderar redan på vart vi ska göra av alla möbler, för att inte tala om var Husmodersföreningens vävstolar ska få plats. Nej, det här känns allt annat än roligt, säger Karl Brodin.

Mer läsning

Annons