Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägrar betala avgift efter hästkontroll

Länsstyrelsen gjorde en extra kontroll av en häst hos kvinnan och krävde ersättning för besöket.
Nu överklagar kvinnan beslutet och anser att myndigheten behandlat henne kränkande.

Annons

I ett beslut från länsstyrelsen står att man har beslutat att ta en avgift av kvinnan, som bor i Söderhamns kommun, på 3 118 kronor. Detta efter att man utfört en extra offentlig kontroll av hur kvinnan skött om en häst. Extra kontroller görs om brister påvisats vid den normala kontrollen.

Kvinnan har under en tid tagit hand om hästen som tillhör en bekant. Hon överklagar nu myndighetens beslut om att ta ut en avgift för besöket.

Tidigare fick hon ett föreläggande från länsstyrelsen som gällde hästens behov av social kontakt, något som förvaltningsrätten dock upphävde. Hon fick även kritik för att hästen inte stod i ett godkänt uppstallningssystem. Den frågan är inte avgjord än, då kvinnan överklagat den till kammarrätten och väntar på domslut. På grund av detta anser hon att det ännu inte kan fastslås att det extra besöket var befogat.

Vidare anser kvinnan sig kränkt av länsstyrelsen. Hon skriver att "jag har blivit behandlad som en storförbrytare på ett mycket ovärdigt och respektlöst sätt som varit oerhört kränkande".

Mer läsning

Annons