Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska hända med Resecentrum?

/
  • Det är mörkt i turismens och Resecitys gamla lokaler. Nu vill Elisabet Lundwall att de används som en Allkonsthall. Söderhamnsandan har också idéer som de kommer att presentera nästa vecka.

På Resecentrum står lokaler tomma och öde.

Men nu börjar idéer strömma in på vad som skulle kunna ske.

- Det är ett enormt bra läge som är unikt, säger Fredrik Andersson på Bygglovssupport.

Annons

Sedan oktober är det bara restaurangen som finns kvar med verksamheten i Resecentrum. Lokalerna där turismen och Resecity höll till är låsta och tomma. Men nu finns planer från olika håll att skapa en välkomnande entré till Söderhamn.

I ett medborgarförslag vill Elisabet Lundwall att kommunen skapar en allkonsthall. Det skulle vara fantastiskt att kunna bjuda alla resande och andra på en konstnärlig upplevelse på en helt unik plats, skriver hon i förslaget och fortsätter:

Vi har ju ingen egen konsthalll utan konstutställningar på Kvarnen i perioder under året, det är inte brist på konstnärer som vill ställa ut.

Och det finns fler idéer. Söderhamnsandan jobbar med ett alternativ tillsammans med företaget Bygglovssupport.

- Jag ser stora möjligheter med byggnaden, men planerna vi har innefattar hela området från rondellen till järnvägen med perrongen, säger Fredrik Andersson på Bygglovssupport.

Han tycker också att det är kul att fler söderhamnare har förslag på hur Resecentrums lokaler kan utnyttjas.

- Om tio bra idéer kommer är chansen större att förverkliga en, säger han.

Söderhamnsandans funderingar om Resecentrum och hela området kring Söderhamnsporten började i somras. Idéer och tankar har bollats både på möten och sena kvällar.

- Men förslaget kan jag inte presentera än, det får bli till veckan. Först måste vi prata med alla inblandade innan de får läsa om det i tidningen. Till mitten av nästa vecka kommer skisser att tas fram.

Mer läsning

Annons