Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utflykt med stil

/
  • Det här ska bli jätteroligt, tycker Astrid Larsson, Birgitta Klar, Göran Bäck och Bertil Sundström som åker med Barbro Järn.
  • Inger Eriksson är ivrig att komma iväg. I baksätet sitter Ann-Charlotte Söderlind tillsammans med Lotta Engvol.
  • 11 amerikanare åkte i karavan från äldreboendena till Mo bygdegård.
  • Monika Jansson har aldrig åkt så här flott förut. Alf Ohlsson åkte i en vit cabb förra året.

För femte sommaren i rad tog Söderhamn American Cars med pensionärerna från äldreboendena Klockarbo, Eklunda och Linden på en roadtrip i nostalgins tecken.

Annons

Gatan upp till Lindens äldreboende blänker i rött, blått och lila. Hippy hippy shake gungar ut ur högtalarna i en röd amerikanare, där sitter Ann-Charlotte Söderlind och Inger Eriksson som plockats upp i Eklunda och väntar på att få åka vidare.

– Jag skulle vilja åka raggarbil varenda dag, säger Ann-Charlotte Söderlind. Jag åkte mycket som ung och jag är tokig i musiken.

Inger Eriksson sitter i framsätet och tittar ut genom sidfönstret. Hon har redan hört Ann-Charlotte Söderlind berätta detta några gånger. Hon är ivrig att komma iväg.

– Nu vill jag åka, säger hon.

I backspegeln dyker Britt-Inger Johansson upp. Hon arbetar på den förebyggande enheten i Söderhamns kommun, och ordnar raggarbilsutflykten för femte året i rad.

– Det här är ett led i det förebyggande arbetet. Det är bra för det sociala att få komma ut på något roligt och annorlunda, säger hon.

De färgglada bilarna och chaufförerna kommer från föreningen Söderhamn American Cars. De ställer upp frivilligt för att köra de 37 pensionärer som är med på dagens utflykt.

– Det är jättesnällt att de ställer upp, säger Britt-Inger Johansson. Det är bilturen i sig som är mysig för pensionärerna.

Färden gick mellan kor, ängar och gamla gårdar, och citat som Där bodde den, eller Där känner jag igen mig, dök upp då och då. Slutdestinationen var Mo bygdegårds röda väggar och vita knutar, där de drack kaffe och åt tårta tillsammans innan det var dags att fara hem igen.

Mer läsning

Annons