Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två ynglingar fortsatt misstänkta

Polisen lägger så mycket resurser de kan på att ringa in den, eller de, som ligger bakom alla sönderskjutna glasrutor de senaste dagarna.

Annons

Under fredagen plockades två killar, 18 respektive 19 år gamla, in för förhör. Vittnen hade observerat en röd Mazda vid platser där skjutningar ägt rum. Och två av varandra oberoende personer har uppgivit bilens registreringsnummer. Killarna nekade till brott, men enligt Sune Nordh är de i allra högsta grad fortfarande med som misstänkta i utredningen.

- Vi tog in dem i fredags men kunde inte frihetsberöva dem. Men vi jobbar på det, de finns med i bilden. Vi ska jobba upp det ytterligare med tips vi fått in.

Det är just nu inte aktuellt att ta in de två killarna för ytterligare förhör efter skjutningarna mot polishuset.

- Vi måste kontrollera deras uppgifter. Vi ska inte ta in dem nu, men vi får se hur det utvecklar sig, säger Sune Nordh, och uppmanar allmänheten att vända sig till polisen med iakttagelser eller tips kopplat till skjutningarna.

- Vi jobbar på det här, men det är inte så jätteenkelt. Vi behöver alla uppgifter vi kan få, så att vi kan försöka få slut på det här.

Mer läsning

Annons