Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två unga döms till fängelse för våld

Två män döms för den grova misshandeln efter en avbruten fest i Söderhamn.

Annons

I mitten av december umgicks några unga i en bostad i centrala Söderhamn. Lägenhetsinnehavaren anklagade en kille för att ha tagit hans mobiltelefon och körde ut honom tillsammans med två personer som satt i trapphuset.

Utanför porten blev lägenhetsinnehavaren svårt misshandlad. Han fick sparkar i ansiktet och utsattes för ett stryptag så att han var nära att svimma.

Nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt en 21-åring från Söderhamns kommun och en 19-åring från Bollnäs kommun för den grova misshandeln. 21-åringen döms till fängelse i ett år och fem månader.

19-åringen får straffrabatt för sin låga ålder och döms till tio månaders fängelse för att ha sparkat lägenhetsinnehavaren och stulit hans mobiltelefon. Han var också åtalad för att ha misshandlat lägenhetsinnehavarens sambo, men frias på den punkten.

Den yngste av de tre åtalade, en 17-åring från Söderhamns kommun, frias helt. Tingsrätten konstaterar att det bara är ett av alla vittnen som pekat ut 17-åringen och sagt att han var med om misshandeln. Med tanke på tumultet på platsen räcker inte det som bevis, enligt rätten.

Mer läsning

Annons