Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två partytält i stället

Bo Axelsson fick bygglov för att sätta upp ett stort blått tält för sitt företag Blommor och Bär på Brädgårdsgatan. Men han fick inte tag på sådant tält.

Annons

Tältfrågan dök upp som ett extraärende när bygg- och miljönämnden hade sitt sammanträde i tisdags.

Nämnden har tidigare sagt ja till ett stort och rejält tält på tomten mellan Colorama och Lidl. Det var bara färgvalet som skulle utredas lite till – utifall det fanns en mer diskret kulör än den blå som föreslogs i den första vändan.

Men det visade sig vara svårt att få tag i ett sådant tält, så måndags kontaktade Bo Axelsson bygg- och miljönämnden för att berätta detta och att han i stället vill sätta upp två enklare och mindre tält på tomten.

– Eftersom han redan har fått bygglov för det stora tältet så fick han lov för de här två tälten. Men eftersom tälten har mer utav en partykaraktär får de bara vara uppställda fram till den sista september, säger Michael Engblom (C), ledamot i bygg- och miljönämnden.

På sikt vill Bo Axelsson uppföra en permanent byggnad på tomten. Han har sökt bygglov för det, men nämnden valde att lämna hans ansökan vilande. Beslutet har överklagats till förvaltningsrätten, som ännu inte har tagit ställning i frågan.

Mer läsning

Annons