Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två krogar varnas efter brott mot alkohollagen

En krog serverade alkohol till alltför berusade personer. Den andra missade att anmäla ändrade ägandeförhållanden.
Nu varnas båda av kommunens tillståndsenhet.

Annons

Två ställen med tillstånd att servera alkohol i Söderhamns kommun prickas för att man brutit mot alkohollagens bestämmelser.

Vid den ena stället, restaurang Mousquet i centrala Söderhamn, gjordes en tillsyn av kommunens tillståndsenhet tillsammans med polisen i slutet av november 2011. Då uppmärksammades en man som var så berusad att han knappt kunde stå upp. När han fick sina kläder från garderoben vinglade han ut från stället.

Mousquet har tidigare under 2011 fått tillsägelser av tillståndsenheten. Det handlade då om en erinran samt en varning för att berusningsnivån på stället ansetts för hög.

Eftersom restaurangen vid upprepade tillfällen visat brister i ordning och nykterhet meddelar tillståndsenheten att en varning delas ut. Enligt tillsynsenheten har Mousquet i slutet av november fått 14 dagar på sig att komma med ett yttrande i ärenden. Det har dock inte lämnats in något.

Det andra stället är Sandarne pizzeria, som får en varning för att ändrade ägandeförhållanden inte registrerats. Enligt tillståndsenheten ska ett ägarbyte helst meddelas innan det träder i kraft så att en prövning av den nya ägarens lämplighet kan göras.

Pizzerian har två gånger ändrat ägandeförhållandet att anmäla detta. Därför tilldelas bolaget nu en varning. Enligt tillsynsmyndigheten har en person med flera betalningsanmärkningar tidigare stått som delägare. Bolaget har dock senare meddelat att den personen fått träda ur bolaget.

Mer läsning

Annons