Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Vattnet forsar på Baggargatan

/
  • Hussein Abusagr möttes av sprutande vatten när han kom hem i från jobbet på fredagsmorgonen.
  • Patrik Fryklund från Söderhamn Nära hade jour när larmet kom. Under fredagsmorgonen arbetar han för att åtgärda läckaget.
  • Britt-Marie Öst och Irene Gisselson kommer till Baggargatan för att hämta vatten.

(Uppdaterad 10:41) Tidigt på fredagsmorgonen uppstod en vattenläcka på Baggargatan och stora delar av centrala Söderhamn var utan vatten.

Annons

Under förmiddagen lyckades man lokalisera läckan och driftansvarig för ledningsnäten, Peter Fryklund, tror att alla hushåll ska ha vattnet tillbaka innan lunch.

Hussein Abusagr bor i den villa som ligger närmast läckan. Han kom hem från jobbet efter klockan sex på fredagsmorgonen och ringde direkt för att anmäla.

- Det var en overklig syn att mötas av, det sprutade vatten från trottoaren och det rann längs hela gatan. Asfalten bara sjönk ihop, säger Hussein Abusagr.

Patrik Fryklund hade jour när larmet om läckan kom till Söderhamn Nära. Efter att han lokaliserat läckan verkar det röra sig om ett knytnävsstort hål i röret som består av segjärn.

- Orsaken kan vara tryckförändring, det är svårt att veta, säger Patrik Fryklund.

Medan slambilen från Sita suger bort vatten med en slang försöker Patrik lägga ett slags förband, ett svep, runt läckan. Det visar sig att vattnet sprutar på sidorna om svepet och man får åka och hämta ett större svep.

Peter Fryklund räknar med att alla hushåll ska ha vattnet tillbaka före lunch.

Irene Gisselson och Britt-Marie Öst kommer gående till Baggargatan med hinkar i händerna. De har hört av en boende i hyreshusen att det finns vatten att hämta någonstans.

Gunnar Schön från Söderhamn Nära erbjuder sig att hämta vatten åt damerna från slambilen, som har en renvattentank där man kan hämta vatten. Irene Gisselson tycker det är besvärligt att vara utan vatten.

- Det är värst med toaletten, säger hon medan hon väntar på att få sin hink fylld.


Mer läsning

Annons