Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistföretag samlas i Söderhamn

/
  • Lennart Wikström, DL Systems mitt i tvådagarsträffen med 40 kunder från ett 25 turistanläggningar runt om i Sverige.

Den som gör en bokning via datorn inför en skidsemester på Orsa Grönklitt eller en husvagnsplats vid Liseberg hamnar hos Söderhamnsföretaget DLBookit. Under två dagar har de träffat 25 turistföretag för kunskapsutbyte.

Annons

Till vardags håller företaget till i ett av tullhusen på Faxepark. Där jobbar sju anställda med att tillverka, utveckla och sälja bokningssystem online inom turistbranschen.

– Vi har runt 150 anläggningar från Skåne i söder upp till Arvidsjaur, och det är campingar som är våra största kunder, säger Lennart Wikström.

Grejen är att folk ska kunna sitta hemma och göra sina bokningar in i minsta detalj och även kunna betala kalaset via datorn.

Men det är en tuff bransch där det händer mycket. Inte minst inom tekniken. Just nu jobbar Lennart Wikström och hans team med att anpassa sina tjänster till mobiltelefoner, pekskärmar och nya betalningssätt online.

För att vara på den säkra sidan har företaget bjudit in sina kunder för att berätta om det nya och lyssna på kundernas behov och önskemål.

– Eftersom vi inte är riktigt färdiga med pekskärmarna finns det fortfarande möjligheter att förändra och lägga till funktioner som kunderna vill ha, säger Lennart Wikström.

Företaget bildades 1992. Sedan 1995 har man jobbat med att utveckla sitt bokningssystem.

I dag har man 27 000 objekt som kan bokas – och en egen support som är särkilt aktiv mellan klockan 22 och 24 på söndagskvällarna, för det är då som det bokas som mest ute i stugorna.

Annons