Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trycktankar och bensin stals från båtar

/

Lyckliga båtägare i Söderhamn fick tillbaka stulna föremål efter polisens skogsfynd.

Annons

Efter att polisen gått ut med en efterlysning av ägarna till ett antal upphittade trycktankar har flera stölder ur båtar upptäckts.

Det var under fredagen som polisen tipsades om att sex stycken trycktankar hade hittats i skogen vid bostadsområdet Knektslätten i Söderhamn. Efterlysningen fick ett flertal båtägare i närområdet att kontrollera sina hamnar och vid Söderhamnsån upptäcktes att flera båtar hade haft påhälsning.

Totalt har fem nya polisanmälningar kommit in om stölder från båtar som har legat förtöjda längs åkanten. I flera fall har luckor brutits upp och hänglås klippts av.

Polisen har i dagsläget kunnat lämna ut fem av de sex upphittade trycktankarna till sina rätta ägare. Däremot ska tankarna ha varit tömda på sitt innehåll och i något fall sakandes tanklock.

Ett vittne ska vid ett tillfälle ha sett hur fyra personer uppehöll sig intill ån under nattetid och polisen misstänker att dessa personer kan ha med stölderna att göra.

Även i Sunnanå, Bergvik, har en båtägare drabbats av en stöld. Någon gång mellan den 15-17 juli har en lucka i båtens akter brutits upp och en trycktank stulits.

Mer läsning

Annons