Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trög sommar för turbåten Moa

/

Regn, rusk och inställda turer.

Den dåliga sommaren blev kännbar för turbåten Moa.

– Det har inte gått bra, det är bara att se sanningen i vitögat, säger George Ayres, ordförande i Föreningen för m/s Moa.

Annons

M/S Moa brukar lägga ut en bit in i september och finns fortfarande tillgänglig för bokningar. Men så här långt kan sommaren summeras som dålig för turbåten som erbjuder charter, dagturer och kvällsturer med räk- och tacokvällar.

– Folk har väntat på bättre väder som inte har kommit, säger George Ayres.

Dagsturerna har som mest haft 46 passagerare, men många av dagarna har man fått vänta vid kaj och hoppats att smärtgränsen, tio passagerare, skulle nås för att en tur skulle bli av.

Taco- och räkturerna har inte heller skapat rusning till båten. Ibland har de kvällarna endast lockat sex, sju personer. Det blir ganska ödsligt konstaterar Ayres, som också kan skymta ljusglimtar genom regntunga dagar. Företagsbokningarna har fungerat bra, åtminstone i början av sommaren. Även har luncherna sålt bra.

Någon fara att m/s Moa försvinner från Söderhamns skärgård är det inte, säger Ayres. Tack vare bidrag på 300 000 kronor från kommunen samt företag som också bidrar till driften kan den ideella föreningen bakom båten driva verksamheten även ett regnigt år.

– Det finns starka krafter som vill att båten ska finnas. Utan kommun och företag inget fartyg. Vi kommer inte att gå omkull men vi får inte heller utrymme att göra båten färdig så som vi vill. Vi kämpar vidare och vill få bättre ordning på hela rörelsen, säger George Ayres.

Mer läsning

Annons