Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre åtalas för rån på barnkalas

Mitt i barnkalaset dök tre personer upp och krävde 100 000 kronor. Nu åtalas Bollnäsmännen för rån, övergrepp i rättssak och försök till utpressning.

Annons

Bakgrunden är en stöld av en motorcykel i Bollnäs förra hösten som begicks av en 32-årig Bollnäsbo och ett ungt par som nu bor i Ljusne. De båda männen, som hade lärt känna varandra när de satt i samma fängelse, dömdes för att ha utfört stölden. Kvinnan för medhjälp till stöld.

32-åringen nekade till stölden och hävdade att den genomförts av den andre mannen – medan Ljusnekvinnan vittnade om att hon hade skjutsat båda männen till platsen där motorcykeln stals.

Hudiksvalls tingsrätt dömde 32-åringen till fängelse i fyra månader, medan det yngre paret fick lindrigare straff.

Fyra och en halvmånad efter domen, den 25 februari, begav sig 32-åringen och två andra Bollnäsmän, en 29-åring och en 20-åring, tillsammans till Ljusne där det unga paret hade barnkalas. Enligt åtalet har de tre Bollnäsmännen genom hot om våld försökt få Ljusneparet att ge 32-åringen 100 000 kronor.

- 32-åringen anser sig ha blivit fälld av Ljusnekvinnans vittnesmål. Det var någon form av skadestånd de har varit ute efter, säger kammaråklagare Krister Frykman.

Bollnäsmännen stal även smycken från Ljusnemannen. Sex personer är målsägande i fallet och 32-åringen ska enligt åtalet sagt åt dem att de skulle dödas om de kontaktade polisen.

Knappt en månad efter barnkalaset, då 32-åringen hade häktats för rånet, kom 29-åringen tillbaka till paret i Ljusne och hotade kvinnan på nytt för att hon skulle ta tillbaka uppgifter som hon gett till polisen. Därefter häktades även de två män som varit med 32-åringen vid rånet på barnkalaset.

Huvudförhandlingen kommer att äga rum i Hudiksvalls tingsrätt den 25 och 30 april.

Mer läsning

Annons