Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Traktorförare misstänks för brott

/
  • A-traktorn gick av på mitten när en personbil körde in i sidan på den. Trots det klarade sig de inblandade personerna undan utan allvarliga skador.

(Uppdaterad 21.49) En a-traktor och en personbil kolliderade på Flygvägen vid 17-tiden på onsdagen. Traktorföraren uppgav för polisen att han fått sladd – och polisen misstänker därför att traktorn gick fortare än de 30 kilometer i timmen som gäller för fordonet.

Annons

När olyckan inträffade var a-traktorn på väg mot centrum och personbilen mot Sandarne. A-traktorn hamnade på tvären över vägen och personbilen körde in i sidan på traktorn. Det ledde till att a-traktorn gick av på mitten.

I personbilen färdades en kvinna i 55-årsåldern. Hon fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus, men uppges inte ha skadats allvarligt. I a-traktorn färdades två 16-åriga killar. De fördes efter olyckan till en hälsocentral för kontroll.

I förhör av med polisen berättade föraren av a-traktorn att han hade fått sladd. Men trots att väglaget var något besvärligt på olycksplatsen så misstänker polisen att a-traktorn gick fortare än den får när olyckan inträffade. Polisen tog därför a-traktorn i beslag för undersökning.

Killen som körde traktorn är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det rådde under knappt 45 minuter begränsad framkomlighet förbi olycksplatsen, men trafiken släpptes på igen vid klockan 17.45.

Mer läsning

Annons