Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog strypgrepp på sambo

En Söderhamnsman får villkorlig dom efter att ha misshandlat sin dåvarande sambo.

Annons

Misshandeln ska ha skett i samband med en fest som paret hade hemma hos sig under sommaren 2010. När gästerna gått fortsatte den 50-årige mannen och kvinnan samt kvinnans väninna att umgås. De drack en hel del alkohol och har uppgett att de blev berusade.

Efter en stund gick mannen och kvinnan ut i köket för att prata ostört. De bråkade om något, och till slut tog mannen tag i kvinnans armar och knuffade in henne i väggen så att hon slog i bakhuvudet. Väninnan hörde då att tumult utbrutit i köket och hon gick dit.

Mannen tog sedan kvinnans huvud och dunkade det i väggen. Sedan knuffade han omkull kvinnan, satte sig gränsle över henne och tog tag om hennes strupe och klämde åt med kraft. Han ska även ha hotat med att döda kvinnan om hon inte slutade. Väninnan kommer då till undsättning och drar bort mannen från kvinnan.

Då tog mannen istället tag i väninnan, fick ner henne på golvet och tog strupgrep på henne. Samtidigt hotade han med att döda väninnan. För att ta sig loss klämmer väninnan mannen hårt i skrevet varpå bråket upphörde. Sedan kom polis till platsen.

Mannen säger att han varken kan bekräfta eller dementera händelsen på grund av berusning.

Tingsrätten tar hänsyn till att ingen i sällskapet var nykter. Det är därför svårt att fastslå varje detalj i händelseförloppet.

Mannen anses dock vara skyldig till misshandel samt olaga hot. Han döms till villkorlig dom och böter.

Mer läsning

Annons